Κύλινδροι Ασφαλείας


 

Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι έχουμε στο σπίτι μας την κλασική πόρτα με τον κλασικό κύλινδρο τύπου: 

 

Αυτός ο τύπος κυλιίνδρου είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των πόρτων στην Ελλάδα...

Η συνήθεστερη μορφή διάρρηξης είναι το τρυπάνιασμα του κυλίνδρου, το σπάσιμο του, και η παραβίαση της κλειδαριάς που στηρίζει τον κυλίνδρο..

Τι επιλογές  έχουμε λοιπόν?

Οι κύλινδροι εμπειρικά χωρίζονται σε Απλούς  και  Ασφαλείας και σε πραγματικούς Υψηλής Ασφαλείας!...

Απλός κύλινδρος ειναι ο κλασικός κύλινδρος ο οποίος δε παρέχει κάποιας  μορφής προστασίας κατά οποιασδήποτε μορφής διάρρηξης.
Πχ ο κλασικός κύλιδρος με το κλειδί με τα δοντάκια τύπου:


Κατα 99% οι κύλινδροι αυτο διαρρηγνύονται παρά πολύ εύκολα.


ΓΕΝΙΚΑ


Μύλος, κύλινδρος,αφαλός,βαρελάκι, όπως και να τον πούμε αναφερόμαστε πάντα για το σημείο στο οποίο μπαίνει το κλειδί για να ξεκλειδώσει την πόρτα μας.

 

Οι κύλινδροι χωρίζονται σε ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

α)Στον απλό(ασφαλείας), το κλειδί του είναι με δόντια και έχει συνήθως 5 η 6 μπίλιες.

Είναι ο συνηθισμένος για αποθήκες ταράτσες,σιδηρόπορτες και υπάρχει τυπική ασφάλεια.

β)τον ασφαλείας(υπερασφαλείας),το κλειδί είναι πλακέ και έχει βούλες(αποτυπώσεως).Χρησιμοποιείται κύριως σε εισόδους σπιτιών,γραφείων και όπου θέλουμε να έχουμε μια παραπάνω ασφάλεια.

Ι διαφορές τους:

Ο απλός κύλινδρος έχει λίγους συνδυασμούς κλειδιών και έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανοίξει εύκολα με ενα ξένο κλειδί ή με διαρρηκτικά.

Ο ΑΦΑΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(επώνυμοςέχει εκατομμύρια κωδικούς κλειδιού και θα πρέπει να γίνει παραβίαση για να καταφέρει κάποιος να τον ανοίξει.

Τα μεγέθη των κυλίνδρων διαφέρουν ανάλογα με το πάχος της πόρτας και ξεκινούν απο 45cm μήκος και φτάνουν εως 140cm και μερικές φορές παραπάνω.Η σωστή μέτρηση του γίνεται απο το μπροστά μέρος εως το κέντρο της τρύπας της βίδας και μετά ως το τέλος.

 

ΕΞΕΛΙΞΗ:

Τα τελευταία χρόνια οι κύλινδροι υψηλής ασφαλείας έχουν εξοπλιστή με παραπάνω μέτρα ασφαλείας όπως ατσάλινες μπάρες κατά του σπασίματος - τρυπήματος,πλαινές εξτρά μπίλιες κατα των διαρρηκτικών εργαλείων,διορθωμένων κυλίνδρων με ελεγχόμενο σπάσιμο και άλλα μέτρα κατά της διάρρηξης.
Για την σωστή σας ΕΠΙΛΟΓΗ παρακαλώ ενημερωθείτε από SIAMO στο παρακάτω link:

http://www.siamo.gr/382/kylindroi-ypshlhs-asfaleias
Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036