Τι κάνουμε εάν έχετε πόρτα ασφαλείας με κλειδαριές που έχουν κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου?


Εάν έχετε πόρτα ασφαλείας με κλειδαριές που έχουν κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου, να τις αλλάξετε όσο πιο σύντομα μπορείτε με κλειδαριά νέας τεχνολογίας.

Τα κλειδιά  τύπου  χρηματοκιβωτίου είναι τα κλειδιά τα οποία πήραν το όνομα τους επειδή αρχικά χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά σε χρηματοκιβώτια.

Στο πέρασμα των χρόνων κατασκευάστηκαν κλειδαριές ασφαλείας με τέτοιου τύπου κλειδιά οι οποίες τοποθετούνταν σε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείαςκαι σε διάφορες άλλες κατασκευές.

Tα κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου (τα μεγάλα κλειδιά) έχουν μήκος 8-9 εκατοστά (σε κάποιες περιπτώσεις είναι λίγο μικρότερα ή λίγο μεγαλύτερα). Η μια άκρη του είναι κεφαλή του κλειδιού η οποία είναι είτε μεταλλική είτε πλαστική (αναλόγως είναι σε μαύρο, κόκκινο, πράσινο ή άλλο χρώμα) και διάφορα σχήματα. Από την κεφαλή ξεκινάει ένας βραχίονας ο οποίος καταλήγει στην άλλη άκρη του κλειδιού όπου υπάρχουν οι εγκοπές του (σε κάποιες περιπτώσεις στο σημείο των εγκοπών υπάρχουν 2 μπίλιες).

Η εξέλιξη όμως των διαρρηκτικών  εργαλείων σε διάφορες μορφές και επινοήσεις καθιστά πλέον τα κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου αναξιόπιστα. Κλειδιά τέτοιου τύπου  χρησιμοποιούσαν όλες οι εταιρίες κατασκευής κλειδαριών.

 Ακολουθώντας την εξέλιξη γίνεται αντικατάσταση της κλειδαριάς με νέου τύπου με κύλινδρο όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της κλειδαριάς. Ο λόγος που εφιστούμε την προσοχή σ την επιλογή των εξελιγμένων κλειδαριών με μικρό κλειδί είναι διότι υπάρχουν κλειδαριές νέας γενιάς οι οποίες όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστες αλλά είναι και επικίνδυνες να κυκλοφορούν.

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036