Ταξίδι στο εσωτερικό ενός παγετώνα!!!


 

Μια ομάδα οκτώ ορειβατών μπήκαν στην «καρδιά» του ελβετικού παγετώνα Gorner Glacier με σκοπό να χαρτογραφήσουν, να εξερευνήσουν αλλά και για να φωτογρασίσουν για πρώτη φορά τις παγωμένες σπηλιές.

Οι παγετώνες αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία στον κόσμο, ενώ το εσωτερικό τους είναι πολύ δύσκολο να εξερευνηθεί λόγω των θερμοκρασιών αλλά και του ιδιαίτερου εδάφους.

Για πρώτη φορά μια ομάδα έμπειρων ορειβατών βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός εντυπωσιακού παγετώνα, φωτογραφίζοντας το απόλυτο μπλε τοπίο αλλά και τις γωνιές μέσα στις παγωμένες σπηλιές που κόβουν την ανάσα.

Ο 32χρονος φωτογράφος Robbie Shone, 3που ακολούθησε την αποστολή, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν μοναδική εμπειρία. Οι παγωμένες σπηλιές προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική πρόκληση από ό,τι τα κλασικά βραχώδη σπήλαια. Άλλωστε ο Gorner Glacier είναι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα παγετώνων στις Άλπεις».

Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με έντονες χιονοπτώσεις και δυνατό άνεμο, η ομάδα παρέμεινε στην περιοχή περίπου μία εβδομάδα, επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα τόσο από την πλευρά της επιστημονικής μελέτης του παγετώνα όσο και από αυτήν της αισθητικής!
Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036