Γιατί οι πόρτες εισόδου σε περισσότερα σπίτια ανοίγουν προς τα μέσα, ενώ στα περισσότερα δημόσια κτίρια, οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω στην είσοδο;


 Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να αποσυναρμολογήσετε μια πόρτα - αφαιρώντας τους πείρους άρθρωσης για να  αποχωρίζει τελείως η πόρτα από το σκελετό.
Ενώ αυτό μπορεί να βοηθήσει έναν ιδιοκτήτη σπιτιού στο να αφαιρέσει εύκολα την πόρτα για να μεταφέρει μια υπερ-μεγέθους καναπέ, για παράδειγμα, επιπλέον κανένας δεν θα ήθελε  να καταστήσει προσιτά εύκολο το άνοιγμα της πόρτας στους διαρρήκτες. Για το λόγο αυτό, ο μηχανισμός αρθρώσεως πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο σπίτι. Με ένα πρότυπο σχεδιασμού άρθρωσης, αυτό σημαίνει ότι η πόρτα θα ανοίξει προς τα μέσα.

 


Δημόσια κτίρια έχουν τις ίδιες ανησυχίες για την ασφάλεια, φυσικά, αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουν και  άλλους παράγοντες της ασφάλειας.

Σε αντίθεση με ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα δημόσιο κτίριο είναι πιθανό να έχει μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε αυτό. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκκενωθουν το χώρο όσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται.
Όταν ένας όχλος  ανθρώπων που τρέχει σε μια έξοδο, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να ανοίξει την πόρτα προς τα μέσα - ο καθένας ωθεί προς τα πάνω κατά την πόρτα, και δεν υπάρχει χώρος για να ανοίξει. Για το λόγο αυτό, μια αποτελεσματική έξοδο κινδύνου πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω, που κινείται με τη δύναμη του όχλου.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έξοδοι κινδύνου είναι χτισμένα με μεγάλες "μπάρες πανικού" αντί των απλών πόμολων. Η βασική ιδέα είναι να οικοδομήσουμε την έξοδο, ώστε ακόμη και ο όχλος που είναι πλέον  εκτός ελέγχου θα είναι σε θέση να δραπετεύσει.
Για να διατηρηθεί η περίμετρος ασφαλείας, οι δημόσιες εξόδοι συνήθως είναι  χτισμένοι με κρυφούς ή προστατευόμενες μεντεσέδες, οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολο να αποσπάσει από την απλή καρφίτσα-μεντεσέδες.

Αυτές οι πόρτες είναι πιο ακριβά για την εγκατάσταση και την επισκευή, που τους καθιστά ανέφικτη για οικιακή χρήση. Και εφ 'όσον δεν έχετε ένα απείθαρχο όχλο που ζουν μαζί σας, αυτά προς τα έξω το άνοιγμα θυρών δεν προσφέρουν κανένα πραγματικό πλεονέκτημα στο σπίτι σας.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036