Το "αόρατο" κλειδί!


 

Ψάχνετε τα κλειδιά και δεν τα βρίσκεται; Τώρα ή για την ακρίβεια σε έξι μήνες πολύ απλά δεν θα χρειάζεστε καν κλειδιά.

Μην πάει ο νους σας απλά στην τεχνολογία που είναι γνωστή μέσω των αυτοκινήτων που αρκεί κάπου επάνω σας να έχετε το κλειδί. Οι επιστήμονες λένε ότι κατάργησαν το κλειδί εντελώς.

Ερευνητές από την Ταϊβάν εφηύραν την τεχνολογία ενός «αόρατου» κλειδιού, που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν μια πόρτα απλώς κάνοντας μπροστά της χειρονομίες με το χέρι τους. Η ανακάλυψη κέρδισε το χρυσό βραβείο στην τετραήμερη διεθνή έκθεση «έξυπνης» τεχνολογίας στην Ταϊπέι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το «κλειδί» είναι δημιούργημα των επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστήμης της βόρειας Ταϊβάν. «Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε ή ξεχάσετε τα κλειδιά σας», δήλωσε ο ερευνητής Τσάι Γιάο-πιν, ο οποίος εκτίμησε ότι η νέα τεχνολογία θα χρειαστεί περίπου μισό χρόνο για να βγει στην αγορά, καθώς ήδη αρκετές εταιρίες έχουν δείξει εμπορικό ενδιαφέρον.

Η καινοτομική τεχνολογία βασίζεται σε ένα «τσιπάκι» που ανιχνεύει τις κινήσεις μπροστά από την πόρτα σε τρεις διαστάσεις, όπως κάνει, για παράδειγμα, μια παιγνιδοκονσόλα Nintendo Wii. Οι χρήστες κάνουν μια συγκεκριμένη χειρονομία, που έχει προηγουμένως «περαστεί» στην μνήμη του αισθητήρα και, όταν αυτή η χειρονομία επαναλαμβάνεται, η πόρτα ξεκλειδώνει εύκολα μόνη της. Δεν διευκρινίστηκε πάντως πόσο εύκολα ένας κλέφτης θα μπορούσε να ξεγελάσει την «έξυπνη» κλειδαριά, ή πως θα προστατεύσει κάποιος τη χειρονομία κλειδί χωρίς να τον δούν αδιάκριτα βλέματα.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036