Δείτε πώς μαρκάρουν τα σπίτια οι διαρρηκτες!


Ιερογλυφικά που ξέρουν να «διαβάζουν» μόνο οι μυημένοι. Σημάδια που στους... κοινούς θνητούς δε «λένε» τίποτα αλλά σε άλλους «λένε» πολλά. Έρχεται από τη Βρετανία και μέσω της Daily Mail η είδηση κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο.

Τους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες διαρρήκτες για να «μαρκάρουν» τα σπίτια που θέλουν να κλέψουν έφερε στο φως η βρετανική αστυνομία. Είναι η μυστική διάλεκτος των διαρρηκτών.

Με μαρκαδόρους, οι διαρρήκτες σχηματίζουν τα «ιερογλυφικά» με μαρκαδόρους. Συνήθως, τα σύμβολα εντοπίζονται χαμηλά στους τοίχους ή στα πεζοδρόμια. Είναι ο τρόπος να γνωρίζουν οι επίδοξοι κλέφτες ποιο σπίτι έχει σκύλο, πιο συναγερμό, που μπορεί ο εισβολές να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Μόνο που τα «ιερογλυφικά» αποκρυπτογραφήθηκαν από τους ειδικούς της βρετανικής αστυνομίας και ο κώδικας «έσπασε». 

Στη Βρετανία, τα σύμβολα βρέθηκαν έξω από τα σπίτια πλούσιων Βρετανών. 

Ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι καλός στόχος. Αν το Χ βρίσκεται μέσα σε κύκλο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για κλοπή. Το D με μια μικρή παύλα σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, ενώ οι πέντε κύκλοι στο σχήμα ενός αστεριού σημαίνουν πως το αυτοκίνητο ανήκει σε πλούσιο ιδιοκτήτη.Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036