Τεχνολογία αναγνώρισης συμπεριφοράς


 

Σε πολλές πόλεις του κόσμου υπάρχει πλέον εκτεταμένη τοποθέτηση και χρήση καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η αξιοποίηση των συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους, έγκειται πιο πολύ στην εξιχνίαση παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών, ενώ σε λίγες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για real-time ειδοποιήσεις υπόπτων δραστηριοτήτων.

Μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται “αναγνώριση συμπεριφοράς” έρχεται τώρα στο προσκήνιο και υπόσχεται αυτό ακριβώς, δηλαδή την ειδοποίηση για ύποπτες συμπεριφορές χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες προγραμματισμού.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με τα ανοιχτά πρωτόκολλα των καμερών και των δικτύων καθιστώντας τις ήδη υπάρχουσες ή νέες υποδομές επιτήρησης σε ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα παρέχει προειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και ακριβή αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αποτελεί επιμέρους λειτουργικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας Video Analytics αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομα σε κρίσιμες υποδομές.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036