Κανονισμοί Ασφαλείας στα αεροδρόμια


 

Στις μέρες μας με κάθε κρούσμα βίας και εγκληματικότητας γίνεται αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας που διέπουν την καθημερινότητά μας.

Χαρακτηριστική είναι η αναθεώρηση στους κανόνες στα αεροδρόμια. Ειδικότερα εκεί το επίπεδο ασφαλείας λόγω τις κοινής διεθνούς συνθήκης είναι αυστηρό και συγκεκριμένο. Ποιό αναλυτικά έχουμε τους εξής περιορισμούς:


Μεταφορά Yγρών

Οι περιορισμοί στη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές ισχύουν πλέον για όλους τους επιβάτες που επιβιβάζονται ή διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι καθώς και από τα περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου.
Για να βεβαιωθείτε ότι τα υγρά που μεταφέρετε στο αεροπλάνο πληρούν τους διεθνείς κανονισμούς, φροντίστε να τα έχετε συσκευάσει και να τα μεταφέρετε ως εξής:
Όλα τα υγρά, τα τζελ και τα αερολύματα, οι αλοιφές, οι λοσιόν, οι κρέμες, τα ροφήματα και άλλα προϊόντα παρόμοιας υφής πρέπει να διατηρούνται σε δοχεία με χωρητικότητα που να μην υπερβαίνει τα 100 ml. Όσα μεταφέρονται σε δοχεία χωρητικότητας μεγαλύτερης των 100ml δε θα γίνονται δεκτά, ακόμη κι αν το δοχείο δεν είναι εντελώς γεμάτο.
Τα δοχεία αυτά πρέπει να τοποθετηθούν σε διαφανή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου. Οι μεγαλύτερες σακούλες ή οι σακούλες που δεν έχουν δυνατότητα σφράγισης, όπως τα αναδιπλούμενα σακουλάκια, απαγορεύονται.
Τα δοχεία πρέπει να χωρούν άνετα εντός της πλαστικής σακούλας, η οποία πρέπει να είναι εντελώς κλειστή.
Η πλαστική σακούλα πρέπει να παρουσιαστεί για οπτικό έλεγχο στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. Επιτρέπεται μόνο μία σακούλα για κάθε επιβάτη.
Εξαίρεση μπορεί να γίνει όταν πρόκειται για φάρμακα, γάλα ή τροφές για μωρά και για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες που είναι αναγκαίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά θα χρειαστεί να έχετε τα μέσα για να αποδείξετε τη φύση των εν λόγω προϊόντων.
Επισημαίνεται ότι εξαιτίας των περιορισμών για τη μεταφορά υγρών, μπορεί να μην σας επιτραπεί να πάρετε μαζί σας υγρά αφορολόγητα είδη μετά τα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

 

Απαγορευμένα Aντικείμενα και Eπικίνδυνα Yλικά


Βάσει των διεθνών κανονισμών και με σκοπό τη μέριμνα για την ασφάλεια των πελατών μας, επιβάλλουμε ορισμένους περιορισμούς στα αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν ως αποσκευές στην καμπίνα των επιβατών.
Αντικείμενα που εγκυμονούν κινδύνους τραυματισμού ή οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο για την ασφάλεια μπορούν να μεταφερθούν μόνον στο χώρο των αποσκευών και δεν επιτρέπονται στην καμπίνα των επιβατών ως χειραποσκευή. Τα αντικείμενα αυτά θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα για να μεταφερθούν ως παραδοτέες αποσκευές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών για τα επικίνδυνα αντικείμενα καθώς και συναφείς κανόνες της Emirates.
Τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά:
Πραγματικά όπλα ή όπλα-παιχνίδια
Πυροβόλα και πυρομαχικά
Εκρηκτικές ύλες ή οποιοδήποτε αντικείμενο περιέχει εκρηκτικές ύλες (π.χ. πυροτεχνήματα ή κροτίδες)
Μαχαίρια οποιουδήποτε είδους, τύπου, σχήματος ή μεγέθους
Χαρτοκόπτες
Μεταλλικά μαχαιροπήρουνα
Σφενδόνες
Ξυράφια και ξυριστικές λεπίδες
Επαγγελματικά εργαλεία
Βελάκια
Ψαλίδια
Λίμες
Υποδερμικές βελόνες και σύριγγες (εκτός εάν απαιτούνται για ιατρική χρήση και συνοδεύονται από βεβαίωση ιατρού σχετικά με την ιατρική πάθηση που επιβάλει τη μεταφορά τους)
Βελόνες πλεξίματος
Τυρμπουσόν
Δείκτες λέιζερ
Τα επικίνδυνα αγαθά είναι αντικείμενα ή ουσίες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών. Η μεταφορά αυτών των ειδών διέπεται από τους Κανονισμούς της Πολιτικής Αεροπορίας και γενικά δεν επιτρέπονται ούτε στις χειραποσκευές ούτε στις αποσκευές που μεταφέρονται στο χώρο αποσκευών, με ορισμένες εξαιρέσεις.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036