Η σημασία της επιλογής σωστού κατασκευαστή θωρακισμένων πορτών ασφαλείας


 

Είναι δεδομένο ότι στην επιλογή πορτών ασφαλείας σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα του ίδιου του συστήματος, αλλά και η κατασκευή του και, ασφαλώς, η τοποθέτησή του. Η κακή κατασκευή και τοποθέτηση μπορούν να αχρηστεύσουν ακόμα και ένα, κατά τα άλλα, άριστο σύστημα. Πώς μπορεί να προστατευτεί ο καταναλωτής από τις συνέπειες σφαλμάτων στην κατασκευή και τοποθέτηση πορτών ασφαλείας που μπορεί να του έχουν στοιχίσει πανάκριβα;

Κατ' αρχήν να υπενθυμίσουμε ότι η επιλογή πορτών ασφαλείας ή η αντικατάσταση των παλιών σας πορτών αποτελεί μια σωστή, ασφαλή και οικονομική επιλογή, χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των νέων πορτών ασφαλείας και στις ελάχιστες απαιτήσεις τους για συντήρηση. Τα οφέλη για τον ιδιοκτήτη και εν γένει για την κοινωνία και το περιβάλλον είναι ποικίλα.

Αυτό που δείχνουν να μην υπολογίζουν και τόσο οι καταναλωτές είναι το πρακτικό κομμάτι. Κι αυτό το τελευταίο, και τόσο σημαντικό, αναλαμβάνει ο κατασκευαστής πορτών ασφαλείας και το συνεργείο του. Η σωστή μελέτη και κατασκευή και ακολούθως η τοποθέτηση είναι κομβικής σημασίας παράγοντες για την αξιοποίηση ενός συστήματος, γι' αυτό και πιθανά λάθη αποδεικνύονται δαπανηρά και δύσκολο, συχνά αδύνατο, να επιλυθούν. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να γίνεται προσεκτική έρευνα αγοράς, προκειμένου η επιλογή του κατασκευαστή να είναι σωστή. Αυτό έγκειται στην προσωπική κρίση του καθενός, αλλά είμαστε και εμείς εδώ για να σας συμβουλεύσουμε κατάλληλα.

 

Θυμηθείτε πως το σύστημα δεν αποτελεί από μόνο του εγγύηση

Η άριστη ποιότητα μιας πόρτας ασφαλείας δεν επιτυγχάνεται από μεμονωμένα στοιχεία όπως τα η επένδυση, την κλειδαριά και το μηχανισμό ανοίγματος. Ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα κρίσιμα σημεία στη διαφοροποίηση μιας ποιοτικής πόρτας από μια άλλη μη ποιοτική. Η συνολική ποιότητα είναι ο καρπός οργανωμένης προσπάθειας, αρμονικής συνεργασίας διαφόρων συντελεστών και κυρίως βαθιάς γνώσης του αντικειμένου. Η ποιότητα απαιτεί εξειδίκευση, τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών, επιστημονική κατάρτιση, γνώση του προϊόντος και σεβασμό προς τον πελάτη. Ακόμα κι αν η σειρά που θα επιλέξετε είναι γνωστή, πολυδιαφημιζόμενη και περιζήτητη, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ποιότητα της τελικής κατασκευής. Η τελευταία εξαρτάται από την εταιρία κατασκευής πορτών ασφαλείας, που είναι υπεύθυνη για τα υλικά κατασκευής, τους μηχανισμούς και, φυσικά, την τοποθέτηση που μπορεί από μόνη της να αξιοποιήσει στο έπακρον ή να καταστρέψει ένα σύστημα. Σε αυτή τη βάση αναζητήστε τον κατασκευαστή σας.

 

Κάντε έρευνα αγοράς και συγκεντρώστε προσφορές

Μη βιαστείτε να επιλέξετε τον πρώτο κατασκευαστή που θα βρείτε στην γειτονιά σας, Μαζέψτε όσες περισσότερες προσφορές μπορείτε. Οι σωστοί επαγγελματίες φροντίζουν να αναφέρουν στις προσφορές τους τι ακριβώς προσφέρουν και από πού προμηθεύονται όλα τα υλικά κατασκευής πορτών ασφαλείας. Ωστόσο, προσέξτε οι προσφορές αυτές να είναι συγκρίσιμες, να έχουν δηλαδή, ίδια χαρακτηριστικά.

 

Μάθετε τα πάντα για τον κατασκευαστή

Πρώτα απ' όλα οφείλεται, ως αγοραστές, να πάρετε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για την ποιότητα της δουλειάς του κατασκευαστή, την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του. Μπορείτε και οφείλετε να του ζητήσετε να σας δείξει δείγματα της δουλείας του, Αν είναι δυνατόν μιλήστε και με άλλους πελάτες του, προκειμένου να δείτε κατά πόσο έμειναν ευχαριστημένοι απ' τις υπηρεσίες του και τι έχουν να σας επισημάνουν. Καλό είναι να μάθετε κατά πόσο είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί ο κατασκευαστής που θα επιλέξετε με τον αρχιτέκτονά σας, σε περίπτωση που αναφερόμαστε σε καινούργια οικοδομή, προκειμένου να επιλύουν από κοινού τυχόν προβλήματα.

 

Δείτε από κοντά τον εξοπλισμό και τη δουλειά του

Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το ίδιο το εργοστάσιο ή/και την έκθεσή του κατασκευαστή, για να διαπιστώσετε οι ίδιοι σας ποιο είναι το επίπεδο της οργάνωσής του, της δουλειάς του και, φυσικά, του εξοπλισμού που διαθέτει. Προκειμένου να κάνετε ένα τελικό ξεκαθάρισμα, προτείνουμε να επισκεφτείτε πρόσφατα έργα του. Σε μία έκθεση πορτών ασφαλείας θα δείτε συνήθως τα καλύτερα δείγματα δουλειάς και τα καλύτερα εκθέματα του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Με το να επισκεφτείτε ένα πραγματικό έργο, θα διαπιστώσετε πραγματικά δείγματα δουλειάς, και όχι πλασματικά, καθώς και το επίπεδο τοποθέτησης του κατασκευαστή, που είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια κατά την αγορά των πορτών ασφαλείας. Ζητήστε λοιπόν μια λίστα από πρόσφατες δουλειές του, και όχι μόνο μία που αυτός θα επιλέξει, ώστε να διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω.

 

Δώστε σημασία στα εξαρτήματα

Τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του κουφώματος αποτελούν σημαντικό παράγοντα τόσο για τη σωστή λειτουργία του, όσο και για την μακροζωία του. Έτσι, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτά (μεντεσέδες, κλειδαριές, πόμολα κ.ο.κ.). Τα εξαρτήματα θα πρέπει να είναι σε συνάφεια με το σύστημα και να χρησιμοποιούνται αυτά που προτείνει ο παραγωγός και ο σχεδιαστής. Απ' την πλευρά σας, ως καταναλωτές, θα πρέπει να ζητάτε απ' τον κατασκευαστή να χρησιμοποιήσει τα αξεσουάρ που προτείνει και έχει εγκρίνει ο σχεδιαστής και παραγωγός του συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση των εξαρτημάτων δεν έχει θέση η οικονομία. Καλό είναι να επιλεγούν επώνυμα και καταξιωμένα στην αγορά εξαρτήματα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και το καλύτερο σύστημα μπορεί να αποδειχτεί ανεπαρκές ή και κάκιστο - στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και επικίνδυνο!


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036