Άτοπο ότι ο Ξένιος Δίας αποδίδει


 

Επικοινωνιακή επιχείρηση χαρακτηρίζει σε άρθρο της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α΄Αθήνας, Έλενα Κουντουρά τον «Ξένιο Δία». Υποστηρίζει ότι «το 91% έχει βρει τρόπο νομιμοποίησης της παρουσίας του στην Ελλάδα» και τονίζει ότι σε κάθε έφοδο της Αστυνομίας, ειδικά στις περιπτώσεις που γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις, οι παράνομοι μετανάστες κρύβονται σε υπόγεια και διαμερίσματα που στοιβάζονται δέκα με δεκαπέντε άτομα.

Τονίζει ότι είναι άτοπο να λέμε ότι η επιχείρηση με την συγκεκριμένη κωδική ονομασία αποδίδει και υποστηρίζει ότι, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων βίας, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε πόλη-ζόμπι αφού υποβαθμίζεται ραγδαία.
Προτείνει βέβαια τις λύσεις στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθεί το άρθρο της

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας επαίρονται ότι μέσω της διοργάνωσης και εκτέλεσης της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα το τσουνάμι της παράνομης μετανάστευσης που έχει πλημμυρίσει εδώ και χρόνια το κέντρο της Αθήνας και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ας δούμε όμως, υπάρχει όντως αποτελεσματικότητα;

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν 33.057 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν, διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, μόλις 2.980. Μόνο 9 στους 100 βρέθηκαν να είναι παράνομοι λοιπόν.

Τι σημαίνει αυτό άραγε; Ένα εφιαλτικό σενάριο, που δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να ισχύει, είναι ότι στατιστικά το 91% έχει βρει τρόπο νομιμοποίησης της παρουσίας του στην Ελλάδα. Μιλάμε για έναν ασύλληπτο σε μέγεθος αριθμό ανθρώπων που δεν αντέχει ούτε η Οικονομία, ούτε η Κοινωνία στην Πατρίδα μας. Το άλλο σενάριο, το πιο πιθανό, είναι ότι τις ημέρες που κλιμακώνεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", οι παράνομοι κρύβονται μέσα σε υπόγεια και μικρά διαμερίσματα, στα οποία κατοικούν δέκα ή δέκα-πέντε μαζί, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους και να ελέγχονται από την αστυνομία κυρίως οι νόμιμα διαμένοντες. Επομένως, είναι άτοπο να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε ότι η επιχείρηση πράγματι αποδίδει. Καθίσταται προφανές ότι η διαχείριση του προβλήματος είναι ως επί τω πλείστον επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, προχωράει το κυβερνητικό σχέδιο ορισμού και προετοιμασίας ειδικών χώρων, μέσα στους οποίους θα λειτουργούν τα κέντρα προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών. Η αρχή έγινε στην Αττική με την Αμυγδαλέζα, το σχέδιο προχώρησε στη Θράκη και τώρα επεκτείνεται και σε νησιά της ανατολικής παραμεθορίου.

Το ζήτημα όμως είναι ότι καθένα από αυτά τα κέντρα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περιορισμένου αριθμού μεταναστών. Λογικά, δέκα τέτοια κέντρα με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 μεταναστών το καθένα, δεν λύνει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Από τη στιγμή μάλιστα που η έκτασή της είναι τεράστια. Σε τι μέγεθος;

Μιλώντας για την ανάγκη δημιουργίας της Αμυγδαλέζας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο μετανάστες μόνο στην Αθήνα. Με δεδομένο ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την τάση να εξωραïζει ζοφερές καταστάσεις, είναι δικαιολογημένο να σκεπτόμαστε ότι ο πραγματικός αριθμός θα πρέπει να φθάνει και να υπερβαίνει το ενάμιση εκατομμύριο.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036