Τα 5 πιο ασφαλή σημεία του πλανήτη


Λένε ότι η ασφάλεια είναι σχετική. Πού είσαι πιο ασφαλής; Σκέφτεστε μέρη όπου μπορείτε να πάτε και να κρυφτείτε από τον κόσμο; Αν ναι, εδώ είναι οι 5 πιο ασφαλείς τοποθεσίες στον πλανήτη που θεωρούνται το ασφαλέστεροι, για διάφορους λόγους.


1. Fort Knox
Βρίσκεται στο Κεντάκι νότια του Λούισβιλ, Fort Knox είναι το σπίτι των νομισματικών περιουσιακών στοιχείων των Ηνωμένων Πολιτειών », λέγεται πως φυλάσσονταιε τόνοι χρυσού - 5.000 τόνους κατά την τελευταία εκτίμηση (ίσο με περίπου 2% του συνόλου του χρυσού της Γησ). Για να είναι αρκετά ασφαλές υπάρχει ένα θησαυροφυλάκιο τράπεζας μέσα σε ένα βαθύ υπόγειο του κτιρίου που έχει μια πόρτα 250 τόνων που σφραγίζει την είσοδό του.


2. Cheyenne Mountain
Επίσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκεται λίγο έξω από το Colorado Springs, Είναι το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, επικοινωνίας και το κέντρο πληροφοριών και για τις δύο αποστολές των Ηνωμένων Πολιτειών Space Command και Aerospace Defense Command (NORAD). Χτισμένο κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, η εγκατάσταση λέγεται ότι είναι αρκετά ανθεκτική για να επιβιώσει μια πυρηνική έκρηξη μεγατόνων σε απόσταση 1 ναυτικό μίλι (1,9 χιλιόμετρα) από το κέντρο του. Έχει πόρτες που η καθεμία τους ζυγίζει, 25 τόνους.


3. Haven Co
Βρίσκεται στο Sealand στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου έξι μίλια από την ακτή της Βρετανίας, σε αυτή τη θέση έχει βάση μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000. Η εταιρεία παρέχει προστασία των δεδομένων. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να πάτε είναι αν είστε εξουσιοδοτημένο μέλος του προσωπικού, ένας επενδυτής στην εταιρεία ή είστε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. Παρόλο που οι υπηρεσίες της HavenCo έπαψαν χωρίς εξήγηση το 2008, είναι ένα παράδειγμα τύπου "νησί του παραδείσου των δεδομένων ".


4. Περιοχή 51
Είτε είναι οι φημισμένες ιστορίες αληθινές ή όχι, αυτή η περιοχή στην απομακρυσμένη έρημο του Λας Βέγκας είναι κάτι περισσότερο από απλά παράξενη. Είναι επίσης μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές του πλανήτη. Πρόκειται για μια αμερικανική στρατιωτική βάση (ένα μέρος της Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Edwards στην Καλιφόρνια), όπου κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει, εκτός από εκείνους που εργάζονται εκεί και τον Πρόεδρο. Γνωστή με πολλά ονόματα (Groom Lake, Dreamland, Paradise Ranch, κλπ.) περιοχή 51 πιστεύεται ότι είναι ένα πεδίο δοκιμών για τα προηγμένα και πειραματικά αεροσκάφη.

 


5. Air Force One
Ένα από τα πιο καλά φτιαγμένα αεροπλάνα στον κόσμο και αυτό που πολλοί θεωρούν πιο ασφαλή κινητή τοποθεσία στον κόσμο, το Air Force One έχει την αφθονία της ασφάλειας. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ταξιδεύει σε ένα τροποποιημένο Boeing αεροσκάφη 747-200B. Έχει τον πιο προηγμένο μηχανισμό πτήσης στον κόσμο, άμυνα από αέρος και κάθε διαθέσιμη ηλεκτρονική τεχνολογία, όλα για την προστασία του διοικητή-in-Chief και το περιβάλλον του.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036