Μάθετε τα είδη των διαρρηκτών


 

Αν νομίζετε πως όλοι οι διαρρήκτες είναι ίδιοι, κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος διαρρήκτη, αλλά περισσότερα. Κάθε είδος δρα διαφορετικά, γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τρόπους για να τους αντιμετωπίζετε. Αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη μέθοδο προστασίας της οικογένειας και της περιουσίας σας, πρέπει να γνωρίζετε τα είδη των διαρρηκτών. Μόνο η γνώση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κάθε κίνδυνο. Μάθετε τα είδη των διαρρηκτών και αντιμετωπίστε τους αποτελεσματικά.

Τα βασικά είδη των διαρρηκτών είναι τα εξής:

 

1. Ο ερασιτέχνης
Οι ερασιτέχνες διαρρήκτες εισβάλλουν στα σπίτια σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Είναι ικανοί να προκαλέσουν φθορές στην περιουσία σας, προκειμένου να βρουν τα μέρη που έχετε κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα σας. Αυτό το είδος διαρρηκτών κατά κύριο λόγο εισβάλλει σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν.
Συμβουλές: Για να προφυλαχτείτε από έναν ερασιτέχνη διαρρήκτη, αντικαταστήστε τις πόρτες σας με πόρτες ασφαλείας και εγκαταστήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας.

 

2. Ο καιροσκόπος
Οι διαρρήκτες αυτής της κατηγορίας δεν δρουν βάσει σχεδίου, αλλά παρορμητικά. Οι καιροσκόποι τριγυρνούν στις γειτονιές αναζητώντας έναν εύκολο στόχο. Με άλλα λόγια, δρουν εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν. Για παράδειγμα, αν δουν ότι έχετε ξεχάσει ένα παράθυρο ανοιχτό, θα βρουν την ευκαιρία να μπουν στο σπίτι σας και θα κλέψουν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές μεγάλης αξίας.
Συμβουλές: Για να αποτρέψετε έναν καιροσκόπο από το να προσπαθήσει να σας κλέψει, φροντίστε να ασφαλίζετε τα παράθυρά σας και να κλειδώνετε τις πόρτες σας. Επιπλέον, τοποθετήστε τα πολύτιμα αντικείμενα σας σε σημεία που να μην είναι ορατά από τα παράθυρα του σπιτιού. Τέλος, πρέπει απαραιτήτως να κλείνετε τις κουρτίνες, διότι κάποιο αντικείμενο, που έχετε στην κατοχή σας, μπορεί να τραβήξει την προσοχή του διαρρήκτη.

 

3. Ο εκ προμελέτης διαρρήκτης
Πρόκειται για διαρρήκτες που εισβάλλουν σε σπίτια, αφού πρώτα έχουν βεβαιωθεί πως δε διαθέτουν κάποιο σύστημα ασφαλείας. Οι εκ προμελέτης διαρρήκτες αναζητούν τυχόν αδυναμίες του σπιτιού, ώστε να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Συμβουλές: Εντοπίστε κάθε αδύναμο σημείο του σπιτιού και φροντίστε να το ενισχύσετε. Μην αφήνετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας.

 

4. Ληστές πρώτης τάξεως
Οι διαρρήκτες αυτού του είδους λειτουργούν βάσει σχεδίου. Δρουν συνήθως βραδινές ώρες και επιλέγουν να εισβάλλουν στα σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Οι ληστές πρώτης τάξεως συνήθως επιλέγουν σπίτια που έχουν πολλά αντικείμενα αξίας. Πολλές φορές μάλιστα παραστούν τους τεχνικούς και τους διανομείς, για να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Με τον τρόπο αυτό, έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την αξία των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι σας.
Συμβουλές: Για να αντιμετωπίσετε αυτόν το τύπο διαρρηκτών, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας του σπιτιού σας. Αρχικά, αγοράστε και εγκαταστήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας που θα περιλαμβάνει κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές κίνησης. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε πόρτες και παράθυρα ασφαλείας. Τέλος, προσπαθήστε να μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες τις πόρτες και ανασφάλιστα τα παράθυρα του σπιτιού σας.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036