Οι έξι πιό περίεργες διαρρήξεις


 

Διαρρήκτες που αποκοιμήθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, που ξέχασαν το χρησιμοποιημένο σφουγγάρι τους ή που διέφυγαν με ταξί - περίεργες διαρρήξεις αναφέρονται συχνά στην αστυνομία.

Δεν έχει σημασία αν ο διαρρήκτης είναι αδέξιος ή αν προκύπτουν διασκεδαστικές καταστάσεις - κάθε διάρρηξη αντιπροσωπεύει μιά υλική απώλεια, για να μην μιλήσουμε για τις ψυχολογικές συνέπειες που αφήνει μια εισβολή στην ιδιωτικό μας χώρο. Η αστυνομία δίνει μερικές σημαντικές συμβουλές για να αποφύγουμε την εισβολή στο σπίτι αλλά και στην ψυχή μας: Π.χ. οι αντιδιαρρηκτικές πόρτες και τα παράθυρα εμποδίζουν την παραβίαση που μπορεί να γίνει μέσα σε δευτερόλεπτα με ένα κατσαβίδι. Τα συστήματα συναγερμού αποτρέπουν τους δράστες και μπορούν να ειδοποιήσουν τους γείτονες και τις αρχές ασφαλείας σε περίπτωση διάρρηξης.

Με βάση πρόσφατη στατιστική μελέτη της αστυνομίας, το 40% των διαρρήξεων αποτυγχάνει λόγω της χρήσης της σωστής τεχνολογίας ασφαλείας. «Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να προστατευθούμε και πρέπει να το κάνουμε» λένε οι υπεύθυνοι.
Διότι δεν είναι όλοι οι διαρρήκτες τόσο αδέξιοι όσο αυτοί στις ακόλουθες 6 περιπτώσεις:

1. Με το ταξί στη φυλακή

Ένας γνωστός στην αστυνομία κλέφτης διέρρηξε ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια, κουβαλώντας τη λεία του, πήρε ένα ταξί για να διαφύγει. Ο οδηγός του ταξί όμως αναγνώρισε μεταξύ των κλοπιμαίων τα ρούχα του και τεχνικές συσκευές, που ο 54χρονος επιβάτης-διαρρήκτης είχε κλέψει νωρίτερα. Έτσι η προσπάθεια διαφυγής του έληξε άδοξα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, όπου η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως.

2. Καθαρός διαρρήκτης

Η προσωπική υγιεινή ήταν πολύ σημαντική για έναν κατά συρροή διαρρήκτη. Ο δράστης είχε μπεί ήδη τέσσερις φορές στο σπίτι ενός 64χρονου συνταξιούχου, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το ντους του. Και τις τέσσερις φορές δεν είχε κλέψει τίποτα. Κατά την τελευταία διάρρηξη η αστυνομία βρήκε στον τόπο του εγκλήματος ένα ίχνος που άφησε πίσω του ο δράστης: το χρησιμοποιημένο σφουγγάρι του.

3. Αποκοιμήθηκε στον τόπο του εγκλήματος

Μερικοί δράστες δεν βιάζονται και πολύ να εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος. Αφού ο διαρρήκτης είχε ψάξει εξονυχιστικά το σπίτι, τον κατέλαβε κούραση. Ο άνδρας ξάπλωσε λοιπόν για έναν υπνάκο στο υπόγειο, όπου και τον βρήκε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Μετά την σύλληψη του από την αστυνομία μπόρεσε να συνεχίσει τον ύπνο του στο κελί.

4. Ένα ασυνήθιστο δακτυλικό αποτύπωμα

Ένας 35χρονος κλέφτης στην προσπάθεια του για διάρρηξη ενεργοποιίησε τον συναγερμό. Στη συνέχεια δραπέτευσε μέσα από ένα παράθυρο, πηδώντας από κάτι λιγότερο από πέντε μέτρα ύψος χωρίς να πάθει τίποτα. Όταν όμως θέλησε να σκαρφαλώσει σε έναν φράχτη πάνω από τρία μέτρα ψηλό, πιάστηκε το δαχτυλίδι του και έκοψε το μεσαίο δάχτυλο του. Λίγο αργότερα η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει το δράστη από το αποτύπωμα του κομμένου δάκτυλου.

5. Γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας

Κατά την διάρκεια νυχτερινής επιδρομής οι διαρρήκτες εισέβαλλαν σε ένα σπίτι.
Αυτό που δεν ήξεραν όμως οι κλέφτες ήταν, ότι επρόκειτο για την κατοικία ενός ζευγαριού αστυνομικών. Μόλις οι ένοικοι του σπιτιού αντιλήφθηκαν την διάρρηξη, έπραξαν το καθήκον τους και μετά από σύντομη καταδίωξη συνέλαβαν τους δράστες.

6. Διαρρήκτες φίμωσαν φαφούτικο σκυλί

Άγνωστοι δράστες κατά την διάρκεια διάρρηξης έδεσαν και φίμωσαν έναν υπερήλικο σκύλο. Το πόδια του ζώου δέθηκαν με συνδετήρες καλωδίων. Για να μην γαβγίσει του έδεσαν την μουσούδα με κολλητική ταινία. Ο 16χρονος σκύλος δεν ήταν σε θέση, σύμφωνα με την αστυνομία, να δαγκώσει τους εισβολείς λόγω έλλειψης δοντιών. Τίποτα δεν είχε κλαπεί από το σπίτι.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036