Γρύφος: Ποιά κλειδαριά ασφαλείας είναι καλύτερη;


 

Μετά τα πολλά κρούσματα διαρρήξεων που καταγράφηκαν από τις αστυνομικές αρχές σε διαμερίσματα με πόρτες ασφαλείας(θωρακισμένες) με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου η ανάγκη για αντικατάσταση των κλειδαριών των πορτών ασφαλείας μας είναι πια επιτακτική.
Σύμφωνα με τις τελευταιές εξελίξεις στον χώρο της μηχανικής κλειθροποιίας και όπως αυτές συζητήθηκαν στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κλειθροποιών, οι εταιρίες εισαγωγής ή κατασκευής πορτών ασφαλείας στρέφονται σε κλειδαριές με κύλινδρο και αντικαθιστούν τις κλειδαριές με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου.
Γιατί αυτό;

Όπως ίσως θα έφτασε και στα δικά σας αυτιά τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί -και καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές- στην χώρα μας πάμπολλες διαρρήξεις κλειδωμένων θωρακισμένων θυρών. Τα θύματα των διαρρήξεων υποστηρίζουν πως η πόρτα τους ήταν όχι μόνο κλειδωμένη αλλά και τα κλειδιά τους δεν βρίσκονταν πίσω από την πόρτα. Το εαν οι διαρρήκτες είχαν κλειδιά ή κάποιο διαρρηκτικό εργαλείο είναι κάτι που ακόμα διερευνάται. Χρέος μας ωστόσο είναι να πληροφορήσουμε και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές υπεύθυνα και έγκυρα, χωρίς καμιά διάθεση δημιουργίας κλίματος πανικού, για την ύπαρξη μεγάλης πιθανότητας διάρρηξης της κλειδωμένης πόρτας ασφαλείας τους (ανεξαρτήτου μάρκας, με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) και μάλιστα χωρίς ίχνη παραβίασης.
Και τώρα τι πρέπει να κάνουμε;

Σίγουρα δεν χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία αντικατάστασης ολόκληρης της πόρτας σας, κάτι που θα σας κόστιζε πολλά. Οι εταιρίες κατασκευής κλειδαριών για πόρτες ασφαλείας διαθέτουν πλήρη γκάμα κλειδαριών με κύλινδρο προς αντικατάσταση της παλιάς σας κλειδαριάς.Και αν αντικαταστήσουμε την κλειδαριά μας με κλειδαριά με κύλινδρο είμαστε 100% ασφαλείς;
Οι νέου τύπου κλειδαριές για πόρτες ασφαλείας δεν είναι απλώς κλειδαριές με κύλινδρο. Διαθέτουν ειδικό προστατευτικό σύστημα κατα του "σπασίματος" του κυλίνδρου (defender) και ειδικό σύστημα αυτόματου μπλοκαρίσματος ώστε οι πίροι να μην υποχωρήσουν ακόμα και αν παραβιαστεί ή αφαιρεθεί ο κύλινδρος από την κλειδαριά. Και επίσης μέσα από την μεγάλη ποκιλία κυλίνδρων (με κλειδί διπλής κοπής και σύστημα κατά του picking και pumbing ή κύλινδροι με κλειδί με βούλες ή κύλινδροι με σύστημα ελεγχόμενης αντιγραφής κλειδιών) που μπορούν να εφαρμοσθούν πάνω στις κλειδαριές,το ποσοστό ασφάλειας αυξάνεται ακόμα περισσότερο.


Για οποιαδήποτε απορία αλλά και πληροφορία για την αντικατάσταση της δικής σας κλειδαριάς πόρτας ασφαλείας, μην διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036