Συχνές Ερωτήσεις

Παραπλάνητική ενημέρωση

 


 Συχνότατα ακούμε από υποψήφιους αγοραστές ότι τους πρότειναν πόρτα με μονή ή διπλή θωράκιση.

 

Είμαι στις κατασκευές θωρακισμένων θυρών ασφαλείας – χρηματοκιβωτίων και ειδικών κατασκευών τριάντα χρόνια. Αυτές τις λέξεις (μονή ή διπλή θωράκιση) δεν τις είδα γραμμένες σε κανένα πρότυπο και δεν μου τις δίδαξε κανείς σε κανένα σοβαρό εργαστήριο κατασκευών και δοκιμών παθητικών συστημάτων ασφαλείας, που ανήκουν και οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας.

 

Ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει μια πόρτα διαμορφώνοντας μια λαμαρίνα, να της βάλει και μια κλειδαριά, να τα σκεπάσει μέσα-έξω με δύο επενδύσεις και να το ονομάσει πόρτα ασφαλείας με μονή θωράκιση.

 Κάποιος άλλος να διαμορφώσει δύο λαμαρίνες, να βάλει μια κλειδαριά ενδιάμεσα και δυο επενδύσεις μέσα – έξω και να το ονομάσει πόρτα ασφαλείας με διπλή θωράκιση.

 

Απλοποίησα τα πράγματα προσπαθώντας να βάλω σε σκέψεις κάθε αγοραστή ώστε πριν την τελική του επιλογή στην αγορά μιας πόρτας ασφαλείας να είναι η σωστότερη και σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης να έχει το σωστό αποτέλεσμα.

 

Ενημερωτικά πληροφορώ κάθε υποψήφιο αγοραστή μιας θωρακισμένης πόρτας ότι, όταν ακούτε τέτοια επιχειρήματα, περί μονής και διπλής θωράκισης, και κάποια άλλα, να το ψάχνετε λίγο γιατί είτε λέγονται από άγνοια, είτε λέγονται γιατί δεν βγαίνει το κόστος, είτε εκμεταλλεύονται την άγνοια των αγοραστών.

Σταματώ εδώ……

Τεχνικά θα μπορούσα να πω πολλά και για την θωράκιση και για τις κλειδαριές. Πλην όμως δέχομαι οποιαδήποτε σοβαρή τεχνική αντιπαράθεση – πάντα επώνυμα. O διάλογος με τεκμηριωμένα τεχνικά επιχειρήματα είναι πηγή γνώσης και πληρέστερης ενημέρωσης τόσο για τους υποψήφιους αγοραστές, όσο και για τους κατασκευαστές θυρών ασφαλείας.

 

Ο σεβασμός στους πελάτες, ο σεβασμός στις αξίες και στους κανόνες, δεν μειώνει κανέναν.

                                                                                                      Βασίλης Σιάμος


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036