Κλειδαριες Ασφαλειας

Κύλινδροι Υψηλής Ασφαλείας


 • WSM
 • DM 5
 • MOTTURA CHAMPION
 • ST 8
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ
 • MOTTURA X free
 • ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ

 

WSM

Καινοτόμο πατενταρισμένο σύστημα κυλίνδρου του γερμανικού εργοστασίου CES με οριζόντια είσοδο κλειδιού.

Ισχυρό κλειδί- μέχρι 16 pin (μπίλιες) ακτινωτά εφηρμοσμένα σε θέση 90 μοιρών στους ρότορες του κυλίνδρου.

Απόλυτη προστασία anti-bumping & anti-picking.

Υψηλή προστασία anti-drilling & anti- pulling.

Τεχνολογία δύο ενσωματωμένων μπαρών οι οποίες μειώνουν την τριβή, με αποτέλεσμα την μακροχρόνια καλή λειτουργία του κυλίνδρου.

Κάθε κύλινδρος WSM συνοδεύεται από κάρτα ασφαλείας (ταυτότητα) χωρίς την επίδειξη της οποίας είναι αδύνατη η αντιγραφή του κλειδιού.

Σπονδυλωτό σύστημα και σπονδυλωτός σχεδιασμός (modular design).

Σημείωση: Ότι ισχύει για όλους τους κυλίνδρους, ισχύει και για τον WSM. Επιβάλλεται η προστασία του από ένα γνήσιο Defender (βλέπε Defender).

Kαι αυτός ο κυλινδρος για να προσφέρει υψηλή ασφάλεια θα πρέπει να προστατεύεται από γνήσιο Defender σωστά εφαρμοσμένο ( βλέπε Defender).

 


 

DM 5

Κορυφαίος και εξελιγμένος κύλινδρος του γερμανικού οίκου CES με πρωτοτυπίες στον τρόπο εφαρμογής και λειτουργίας των pin (μπίλιες).

Πατενταρισμένο προφίλ κλειδιού με πολλαπλές αυλακώσεις στα κάθετα πλευρικά μέρη του κλειδιού και ασυνήθιστα κοψίματα εφαρμογής των Pin.

Στον περιστρεφόμενο ρότορα κάθε πλευράς του κυλίνδρου υπάρχουν μέχρι και 16 pin (μπίλιες) ακτινικά τοποθετημένες.

Επίσης, στον περιστρεφόμενο ρότορα κάθε πλευράς, δύο μπάρες ευθυγραμίζονται με την είσοδο του κλειδιού αυξάνοντας την ασφάλεια και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την καλή λειτουργία μειώνοντας τις τριβές.

Απόλυτη προστασία anti-bumping.

Aπόλυτη προστασία σε κάθε εργαλείο picking.

Πρόσθετη υψηλή προστασία anti-drilling και anti-pulling.

Modular system (σπονδυλωτόο σύστημα) για όλα τα μήκη.

Κάθε κύλινδρος DM 5 συνοδεύεται από κάρτα ιδιοκτησίας (ταυτότητα) χωρίς την επίδειξη της οποίας δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του κλειδιού.

Σημείωση: Για να προσφέρει κάθε κύλινδρος υψηλή ασφάλεια, δεν αρκούν οι τεχνικές του προδιαγραφές. Επιβάλλεται η προστασία του από ένα αυθεντικό Defender (βλέπε Defender).

 


Mottura Champion


ST8


 

 

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

 Οι ηλεκτρονικοί κύλινδροι ασφαλείας είναι ένας συνδυασμός μηχανικής λειτουργίας των ΡΙΝ με ηλεκτρονικό σύστημα απελευθέρωσης του ρότορα (ρότορας: το τμήμα του κυλίνδρου που ανεβοκατεβαίνυον ή περιστρέφονται τα ΡΙΝ ανάλογα με την τεχνοτροπία και πατέντα του κάθε κυλίνδρου.)

Η εταιρεία SIAMO έχει στη διαθεσή της δύο μοντέλα ηλεκτρονικών κυλίνδρων υψίστης ασφαλείας με πολλαπλές δυνατότητες και χρήσεις.

Και στους ηλεκτρονικούς κυλίνδρους ασφαλείας επιβάλλεται η προστασία από γνήσιο Defender ( βλέπε Defender) και σίγουρα εξελιγμένο το κυρίως σώμα της κλειδαριάς.

 


 

ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΧFREE MOTTURA

Ηλεκτρονικός κύλινδρος MOTTURA με ασύρματη εντολή κλειδώματος – ξεκλειδώματος.

Λειτουργεί με τηλεχειριστήριο ή βιομετρικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ισχυρό μοτέρ κλειδώματος κλειδαριάς και πολλαπλών πύρων ξεκλειδώματος χωρίς προβλήματα.

Τροφοδοσία από μπαταρίες με μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της μικρής κατανάλωσης στο κλείδωμα-ξεκλείδωμα.

Σε περίπτωση εξάντλησης των μπαταριών υπάρχει κλειδί με προστατευόμενο προφίλ – ισόβια πατέντα – ώστε ο χρήστης να μπορεί να κλειδώνει ξεκλειδώνει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι να γίνει αντικατάσταση των μπαταριών.

Εφαρμόζεται σε όλες τις πόρτες ασφαλείας και σε απλές πόρτες.

Από τη SIAMO, τον συνιστούμε χωρίς κανένα περιορισμό αρκεί και αυτός ο κύλινδρος να θέτει σε λειτουργία μια ολοκληρωμένη κλειδαριά MOTTURA γραναζωτή με παγίδες και να προστατεύεται το έξω μέρος του κυλίνδρου από ένα ισχυρό και ανθεκτικό DEFENDER (βλέπε DEFENDER)

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ

Όταν μιλάμε για κύλινδρο ασφαλέιας να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ένα εξάρτημα που με τη χρήση κλειδιού δίνει την εντολή κλειδώματος και ξεκλειδώματος σε οποιοδήποτε κλειδαριά ασφαλείας λειτουργει με το σύστημα του κυλίνδρου.

 Στο σύνολο τους πλην ειδικών εξαιρέσεων οι κύλινδροι έχουν το ίδιο σχήμα και πρακτικά είναι αποδεδειγμένο ότι η διαφορά είναι στα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει κάθε κύλινδρος αντιστεκόμενους σε τρόπους διάρρηξης παλαιότερους και σύγχρονους.

 Για να χαρακτηρισθεί ένας κύλινδρος αξιόπιστος ή νέας τεχνολογίας ή υψηλής ασφάλειας θα πρέπει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του να υπάρχουν τουλάχιστον τα παρακάτω:

 1. Πόσα ενεργά PIN (μπίλιες) τίθενται σε λειτουργία με την είσοδο του κλειδιού απελευθερώνοντας τον ρότορα.
 2. Πόσα βάθη έχουν τα PIN (μπίλιες).
 3. Πως λειτουργούν τα  PIN (μπίλιες) π.χ. περιστρεφόμενα, παλινδρομικά, οριζόντια, οβάλ, πλάγια, κωνικά (ή συνδυασμός όλων).
 4. Πόσο αντέχει στο τρύπημα, το σπάσιμο, τον εξολκισμό, την ψύξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σχήμα του κλειδιού κάθε κυλίνδρου δεν αποτελεί υποχρεωτικά κάποιο ιδιαίτερο τεχνικό χαρακτηριστικό ώστε να χαρακτηριστεί κύλινδρος υψηλής ασφαλείας, αντιθέτως σε αρκετές περιπτώσεις παραπλανεί και παρασύρει τους αγοραστές.

Ακόμη και ο καλύτερος κύλινδρος από μόνος του δεν μπορεί να προσφέρει υψηλή ασφάλεια:

 1. Eαν δεν προστατεύεται από ένα ισχυρό Defender σωστά εφαρμοσμένο (βλέπε DEFENDER )
 2. Εάν δεν λειτουργεί σε μια ολοκληρωμένη κλειδαριά με παγίδες, με διαδοχικά κλειδώματα ή γραναζωτή. (βλέπε ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ)

 

Περιληπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αξιόπιστοι κύλινδροι υπάρχουν πολλοί – υψηλής ασφάλειας λίγοι και αυτοί οι λίγοι πρέπει να εφαρμόζονται σε ολοκληρωμένη κλειδαριά ασφαλείας αλλά και ολοκληρωμένη προστασία στο σημείο της κλειδαριάς. 

 

                                                                                          Υπεύθυνοι κειμένου,

                                                                                          Ομάδα έρευνας – τεχνολογίας  SIAMO


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 770

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/siamo/public_html/library/Zend/Locale/Format.php on line 1036